13 Kasım 2010 Cumartesi

KARAYİP KORSANLARI


Karayip Korsanları, yapımcılığını Jerry Bruckheimer'ın, yönetmenliğini Gore Verbinski'nin, senaristliğini Ted Elliot ve Terry Rossio'nun yaptığı bir mecara filmi serisidir. Walt Disney'de bulunan korsan parkı bu filmleri temel almıştır. Üçlemenin ilk filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti adlı yapım 9 Temmuz 2003 tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlandı. Bu filmin gişedeki beklenilmeyen başarısından sonra Walt Disney filmi bir üçlemeye dönüştürme kararı aldı. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ilk filmden üç yıl sonra, 7 Temmuz 2006'da gösterime girdi. Devam filmi, ilk filmin başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayarak açılış gününde birçok gişe rekoru kırdı. Film sinemalardan çıktığında 1,066,179,725$ gişe hasılatı elde etmişti. Üçlemenin son filmi Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu, 24 Mayıs 2007'de tüm dünyada aynı anda gösterime girdi. Sonunda üçleme dünya çapında yaklaşık olarak 2.79 milyar $ kazandı. Johnny Depp, 2008 Eylül'ünde serinin 2012'de gösterime girmesi beklenen yeni filmi için imza attı. Serinin son filmi Karayip Korsanları: Yaban Medcezir'in ise 19 Mayıs 2011'de vizyona girmesi bekleniyor.  



Karayip Korsanları: Yaban Medcezir (2011) / Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides (2011) (Fragman)


İlk 50 film arasında Karayip Korsanları ...

IMBD puanı 8.0 olan serinin ilk filmi, en iyi 50 film arasında 15. sırada yer alıyor.

IMBD puanı 7.3 olan serinin ikinci filmi, en iyi 50 film arasında 14. sırada yer alıyor.

IMBD puanı 7.0 olan serinin üçüncü filmi, en iyi 50 film arasında 30. sırada yer alıyor.

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu / Fragman (2007)

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu

Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı / Fragman (2006)

Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti / Fragman (2003)

Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti

Filmden kareler ...

Jack Sparrow











 Jack Sparrow & Elizabeth Swann












Jack Sparrow & Will Turner

Johnny Depp (Jack Sparrow)


Asıl adı John Christopher Depp'tir. 1963'te Amerika Kentucky'da doğdu. Üç kez Oscar'a aday gösterildi. Oyuncunun bugüne kadar ki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti filminde oldu ve bu film sayesinde 2003 yılında Akademi Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne aday oldu. . 2008 yılında Altın Küre Ödülleri'nde, Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi'nde gösterdiği performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. .
Depp, Tim Burton'un yönetmenliğini yaptığı pek çok filmde rol almıstır. Bunlardan biri 1990 tarihli Edward Scissorhands filmidir. Bu ikili daha sonra 1994 yapımı Ed Wood, 1999 yapımı Sleepy Hollow, 2005 yılı yapımı Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Corpse Bride ardından ise 2007 yapımı Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ve 2010 yapımı Alice in Wonderland filminde beraber çalışmışlardır...
Depp 1993 tarihli dram What's Eating Gilbert Grape filminde Leonardo DiCaprio ve Juliette Lewis gibi genç starlarla başrolü paylaşmıştır. Emir Kusturica'nın Arizona Dream filminde de oynamıştır. Bir gerilim filmi olan Roman Polanski'nin yönettiği The Ninth Gate, bir Stephen King uyarlaması Secret Window, Karındeşen Jack ile ilgili olan From Hell gibi karanlık filmlerin yanında, Chocolat gibi romantik filmlerde ve Once Upon A Time In Mexico gibi aksiyon filmlerinde de oynamıştır. 2004 tarihli Peter Pan'in yazarı J. M. Barrie'yi canlandırdığı Finding Neverland ile Oscar'a aday olmuştur.




Keira Knightley (Elizabeth Swann)


Keira Knightley, İngiliz tiyatrocu ve sinemacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 8 yaşında ülkesinde televizyon filmlerinde oynamaya başladı. 1999'da yeniden çevrilmeye başlanan Yıldız Savaşları filminin ilkinde küçük bir rol (Kraliçe Amidalanın yerine geçen nedime) alarak kendini gösterdi. Hintli kadın yönetmen Gurinder Chadhanın futbolcu olmak isteyen Hintli bir kızın hikayesini anlattığı küçük bütçeli 'Bend it Like Beckham' (Hayatımın Çalımı Beckham) filminde oynayarak birden sadece İngiltere'de değil bütün dünyada adını duyurdu. Öyle ki, ünlü Amerikalı yapımcı Jerry Bruckheimer, ona Karayip Korsanları filminde baş kadın oyuncu rolünü verdi. Johnny Depp ve Orlando Bloomla oynadığı bu filmin büyük bir başarı elde etmesiyle dünya çapında meşhur bir yıldız haline geldi. Knightley 2005'te, Pride and Prejudice filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Orlando Bloom (Will Turner)


13 Ocak 1977'de Canterbury'de doğdu. İngiliz sinema oyuncusu Elf Legolas rolüyle Yüzüklerin Efendisi filminde ünlenmiştir. Will Turner rolüyle Karayip Korsanları, Paris rolüyle Truva, Drew Baylor rolüyle Elizabethtown ve Cennetin Krallığı'nda oynamıştır...
Bu olaydan kısa bir süre sonra “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin oyuncu kadrosunun seçimlerinin olduğu tüm sinema çevrelerine duyurulur. 1999 yılında ikinci film olan “İki Kule”deki Faramir karakterini canlandırmak için seçmelere katılsa da, üçlemenin ünlü yönetmeni Peter Jackson, Orlando Bloom'un üç bölümde de önemli bir yere sahip olan Elf okçusu Legolas karakerini canlandırmasına karar verir...
"Gladyatör"ün ünlü yönetmeni Ridley Scott'un kamera arkasına geçtiği "Cennet'in Krallığı"nda (Kingdom of Heaven) bir Fransız demircisiyken şovalye olan Bloom, daha sonra "Elizabethtown"da bir ayakkabı tasarımcısı olarak karşımıza çıktı. "Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti"yle 2003 yılında romantik korsan Will Turner olarak yer alan Orlando Bloom, ardından "Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı" ve Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu'nda yer aldı.

Film serisi hakkında yorumlar...

Siyah İnci'nin Laneti (2003)
  
-Şimdiye kadar çekilmiş en iyi korsan filmi diye düşünüyorum.
Johnny her zaman olduğu gibi yine romantik, yine karizmatik, yine komik...
Keira'yı hayatımın çalımı Beckham'dan sonra ilk bu filmde izledim ve yine beni büyüledi oyunculuğu, zarafeti ve güzelliği bir kez daha beni kendisine hayran bıraktırdı.
Film Keira'nın kariyeri açısından da bir çıkış noktası oldu. Yıldızının parladığı bir film diyebiliriz.
Filme gelecek olursak çekildiği mekan ve senaryo bakımından kaliteli. Aktör yönünden de çok zengin bir film olduğunu düşünüyorum.



http://bit.ly/biJNkJ
Ölü Adamın Sandığı (2006) 

-Johnny Depp her zamnki gibi mükemmel ve çok başarılıydı ... Çok eğlendim onun olduğu sahnelerde ..
Ama film gerçekten başarılıydı . Yapımcılarını tebrik ediyorum. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki Jack Sparrow rolü Johnny Depp'e çok yakışmış. Kesİnlikle onu seçmeleri isabet olmuş. Orlando Bloom'da çok başarılı beğenerek izlediğim bir oyuncu ... Bu filmde büyük bir ün kazandı ama gerçekten rolünün hakkını veriyor. Gerçekten izlenmeli... Film çok başarılıydı.

http://bit.ly/bhAVK9
Dünyanın Sonu (2007)

-Her gün seyretsem bıkmam Karayip Korsanları serisinden. Oyuncular (ki içinde Johnny Depp varsa benim için yeterlidir), müzik, görüntü, senaryo hepsi harika. Yüzümde mutlu bir tebessümle başlıyorum her seferinde bu seriye. Seyretmeyen varsa çok şey kaçırır. Hatta Johnny Depp'e hala hayran olmayan varsa sırf onunla tanışmak adına seyretsin bu seriyi! Ayrıca birşey yazmaya gerek duymuyorum, çünkü 3 filmin 3ü de birbirinden harika.